LEKKER ETEN , LEKKER SLAPEN…

WALNOTEN ZIJN EEN NATUURLIJKE BRON VAN MELATONINE.

Slaap jij  wel eens slecht? Heb  je soms problemen met inslapen of doorslapen?

Een handje walnoten voor het slapen kan je misschien wonderlijk goed helpen.

Walnoten zijn rijk aan melatonine. Iedereen maakt het slaaphormoon melatonine aan. Melatonine zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur daalt. Hierdoor  weet het lichaam dat het nacht is. Het gaat rusten.  We worden wat loom………. en vallen  in slaap. Als het licht wordt, stopt de melatonineproductie en worden we wakker. Naarmate we ouder worden wordt de productie van  melatonine minder. Bij het ouder worden kun je daardoor meer slaapproblemen krijgen. Probeer dan eens een handjevol, ongeveer 30 gram, walnoten in de avond te eten.

Walnoten bevatten hoge concentraties aan melatonine. Dit is een slaaphormoon en antioxidant. Het versterkt je lichaam en ondersteunt je slaapritme.  Daarnaast bevatten ze nog vele andere belangrijke nutriënten zoals Omega-3 vetzuren. Walnoten bevatten vooral veel meer  alfa-linoleenzuur dan andere noten. Er is steeds meer bekend over de gezondheid-bevorderende effecten van deze belangrijke nutriënten. Ze spelen een rol bij verbeteren en voorkomen van vele ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht, kanker, neurologische ziektes, etc..

De  omega-3 vetzuren in de walnoten hebben een gunstige invloed op het lipidenspectrum in je bloed. Vooral de balans tussen cholesterol en triglyceriden verbetert. Dit heeft ook een gunstig effect op je glucose huishouding.

Zowel Omega-3 vetzuren als antioxydanten hebben een ontstekingsremmende werking op de cellen van onze organen. Hierdoor wordt het gunstige effect op de gezondheid van hart en bloedvaten verklaard. Ook het verouderingsproces wordt hierdoor geremd.

Benieuwd naar meer tips en weetjes over gezonde leefstijl? Volg dan ook mijn instagram en facebook berichten.

voor nu, fijne dag, Annie